Spændende undervisning om arbejdsmarkedet og fagforening

Jeg går lige nu i 8. klasse, og vi er i klassen begyndt at snakke om, hvad vi godt kunne tænke os, når vi er færdige med folkeskolen. Faktisk har min skole i hele denne måned lært om, hvad der kan og skal ske, når man afslutter folkeskolen. Blandt andet, at det er en god idé at finde en fagforening, når man finder sig et arbejde.

Min skole har kun op til 9. klasse, derefter skal man finde ud af, hvad man så vil. De tre muligheder, man oftest hører om, er at eleverne tager en erhvervsfaglig uddannelse på tekniske skoler, starter på gymnasiet eller tager 10. klasse på en af de andre skoler, der ligger i området.

Jeg vil nok gerne have en gymnasial uddannelse, men jeg ved ikke, om jeg også vil have 10. klasse med. Jeg har jo heldigvis lang tid til at beslutte mig for både det, og så selvfølgelig hvilken fagforening, jeg skal melde mig ind i.

Da vores lærer snakkede om arbejderbevægelsen gjorde det nemlig stort indtryk på mig, da han kom med en masse eksempler på, hvad forskellige menneskers fagforening havde gjort for deres medlem, og hvilke konsekvenser, det havde haft for folk, der ikke havde meldt sig ind i en.