Stat i USA kræver solpaneler på alle boliger

Californien har som den første stat i USA gjort det lovpligtigt at placere solpaneler på nybyggede boliger og mindre lejlighedskomplekser fra 2020. California Energy Commission godkendte tiltaget med en enstemmig jury.

Californien gør store fremskridt inden for solenergi. Den folkerige stat, der ligger på vestkysten, har gjort det lovpligtigt at bygge solpaneler på boliger opført fra 2020. Det fortæller AP News. Det er en stor sejr for energifremende og – promoverende virksomheder, der huserer i USA, fortæller Christian Betting, der selv tilbyder grønne solpanelsløsninger i Dubai.

” Det er en meget stor sejr, at Kommissionen (California Energy Commission red.) har godkendt forslaget. Nu er muligheden for, at andre amerikanske stater følger med langt større, og der ligger et kæmpe økonomisk potentiale i hele USA”, fortæller Christian Betting fra Lighthouse Energy DMCC

 

49 andre stater følger udviklingen

Christian Betting er ikke alene i sin fremtidsanskuelse. Robert Raymer, direktør i California Building Industry Association, fortæller, at alle de andre stater vil følge udviklingen. Ved at tilføre solpaneler vil udgiften til en bolig stige med lige under 10.000 dollars, men gevinsten vil ligge på lige under 20.000 dollars i energibesparelser over en 30-årig periode. Christian Betting fortæller, at det øgede økonomiske incitament muligvis kan være tungen på vægtskålen

”I mange år har folk jo troet, at grønne løsninger var gode for miljøet men for dyre at implementere. Det er en forkert opfattelse. Med dette nye lovtiltag viser man, at det både gavner miljøet og helt almindelige menneskers økonomi”, fortæller Christian Betting.

Kommissionen forudser, at der i 2020 bygges 117.000 nye familieboliger og ca. 48.000 multi-familie hjem, hvor alle vil opføres med solpaneler. Den eneste undtagelse for at ikke at have solpaneler er, hvis det ikke er økonomisk ansvarligt, f.eks. for huse, der konsekvent ligger i skyggen.