Porcelænsfacader – lær mere om porcelænsfacader og få et flot smil

Har du et ønske om at få et flot hvidt smil, som det mange af de kendte går rundt med, så kan det være, at du skal overveje porcelænsfacader. Dette er den hurtige vej til at få et rigtigt Hollywood smil!

Porcelænsfacader er en tynd skal af porcelæn, som med en smule cement sættes fast på den eksisterende tand. Inden facaden kan sættes på, bliver tanden renset og slebet let, så cementen kan binde på overfladen. Som regel er tandbehandlingen ikke smertefuld, hvorfor man normalt ikke har behov for bedøvelse.

Der laves et meget præcist aftryk af de tænder, hvorpå porcelænsfacaderne skal sættes på, og samtidig vurderes det, hvilken farve der vil være bedst på de nye facader. Det kan tage lidt tid, før man kan få de færdige facader, hvorfor mange anvender en midlertidig facade, som er meget vellignende.

Har man svage tænder f.eks. efter rodbehandlinger eller lignende, så kan porcelænsfacader være med til at styrke tænderne, og samtidig får man igen et meget flot smil. Facaderne skal vedligeholdes ligesom almindelige tænder, hvorfor grundig tandbørstning er vigtig. Dog bliver facaderne ikke misfarvet, som man kender det med almindelige tænder.

2 kommentarer


  1. Jeg har længe overvejet at få lavet porcelænsfacader, men har ikke været sikker på, hvad det var jeg gik ind til. Nu har jeg en meget bedre ide om, hvordan porcelænafacaderne sætte på, så måske jeg bare skulle bestille en tid hos tandlægen i næste uge.

  2. Jeg har altid lidt af meget svage tænder, hvorfor jeg efterhånden har en del porcelænsfacader. Nicklas, du har intet at være bekymret for, resultatet bliver det hele værd.

Der er lukket for at kunne kommentere.