Parterapi skal hjælpe min kone og jeg til at få et godt forhold igen

Efter mange overvejelser har min kone og jeg besluttet, at vi har behov for parterapi, da vi er kommet dertil, hvor vi ikke selv kan klare vores problemer. Det er ikke fordi, at vores forhold er direkte dårligt, og vi skændes heller ikke hele tiden, men på en eller anden måde, så kan vi alligevel ikke finde ud af at kommunikere.

Det var min kone, som bragte parterapi på banen, da hun føler, at jeg ikke lytter til, hvad det er, hun siger. Desuden mener hun ikke, at jeg fortæller, hvordan jeg har det, eller hvilke problemer jeg mener, at vi har. Og det kan hun godt have ret i, jeg er ikke god til at snakke om følelser og problemer på den måde, og det skal parterapi hjælpe mig med.

Problemet er, at jeg kommer fra en familie, hvor vi aldrig snakkede om vores problemer, og stadig i dag kunne jeg aldrig finde på at snakke med min familie om min kones og mine problemer. Min kone har selvfølgelig snakket med sine veninder om det, men jeg har ikke på samme måde nogle venner, som jeg er fortrolig med.

Igennem parterapi forventer jeg, at jeg kan få lukket op for nogle af problemerne, og at min kone og jeg sammen kan finde ud af, hvordan vi skal komme videre. Ingen af os ønsker at blive skilt, men efter over tyve år sammen har vi behov for at genopfriske vores kommunikationsmetoder eller mangel på samme. Og jeg håber virkelig, at parterapi kan rette op på det, så vi igen kan få balance i vores forhold.

Måske er en del af problemet også, at vores børn er flyttet hjemmefra, så nu har vi pludselig en masse tid sammen men ingenting at snakke om. Vi har selvfølgelig nogle fælles interesser og arbejde, vi kan snakke om, men det kan ikke fylde alle døgnets timer.

Min kone har fået anbefalet en terapeut af en veninde, som har gået til parterapi med sin mand, og de var meget glade for det. Selvom jeg normalt ikke er meget for terapi, så håber jeg, at jeg kan overgive mig til parterapien og få nogle gode råd, som vi og jeg kan anvende i hverdagen.

Lige nu er jeg klar til at gøre alt for, at min kone og jeg bliver glade igen, og jeg er sikker på, at parterapien kan hjælpe os godt på vej.

Én kommentar


  1. Efter min mening så viser det styrke i et forhold, når man er klar til at indrømme og indse, at man har behov for hjælp. Efter at I har været sammen i så mange år, ville det være synd, hvis I gav op inden, at I havde prøvet alle muligheder. Jeg håber for jer, at parterapi virker, og at I igen kan få balance i jeres parforhold. Held og lykke!

Der er lukket for at kunne kommentere.