Opstigende grundfugt – årsagen til fugt i kælderen.

Opstigende grundfugt – årsagen til fugt i kælderen.

De fleste danske boliger er udsat for opstigende grundfugt. Et hus’ fundament rækker typisk 2-3 meter ned under jordoverfladen, og befinder sig dermed konstant i et fugtigt miljø, der løbende suger sig ind i og påvirker boligens træ- og murværk – en situation der bliver værre des længere tid der går. Den opstigende grundfugt sætter sig i væggene, og er med til at skabe et uhensigtsmæssigt indeklima i de udsatte rum og værelser i boligen. På sigt kan den opstigende grundfugt være med til, at skabe sundhedsskadelige komplikationer så som skimmelsvamp, og kan være med til at give langvarige gener som astma og allergi for beboerne i den udsatte husstand.

Elektro-osmose kan løse dine problemer med opstigende grundfugt

Der findes flere forskellige former for løsninger lavet til at afhjælpe den opstigende grundfugt og fugt i boligen. Omfangsdræn er den mest almindeligt kendte løsning, men er også omfattende i både pris og installering, da der medfølger et omfattende grave- og monteringsarbejde. En anden løsning tilbydes af installationsvirksomheden Drytech, som benytter sig af teknologien elektro-osmose. Elektro-osmose leder fugten væk fra boligen og dens fundament ved hjælp af elektriske ladninger. Denne metode er både markant billigere, såvel som den er nemmere at montere. Drytech er eneforhandler i Danmark på den systemløsning der hedder Drymat System, som er udviklet af den førende europæiske producent inden for elektro-osmose, Frank Lindner.

Elektro-osmose løsningen fra Drytech er både med til at afhjælpe problemet med opstigende grundfugt, såvel som det virker fremadrettet ved, at forhindre den opstigende grundfugt i, at lave nye skader på din bolig. Løsningen kan altså både hjælpe dig her og nu, og være med til at sikre dit hus’ fundament i fremtiden.

Få et gratis fugttjek udført af professionelle fagfolk

Er du i tvivl om din bolig er udsat for fugt, så kan det være en god idé at reagere med rettidig omhu. Fugtproblemer i en bolig bliver kun værre med tiden, og dermed også tilsvarende mere besværlig at komme af med. Drytech tilbyder et gratis fugttjek, hvor du får professionelle tests og udmålinger af fugtsituationen i din bolig udført af fagfolk. Du vil blive rådgivet i forhold til din bolig, og få konkrete udregninger på, om den opstigende grundfugt er et problem for lige netop din bolig.

Skulle du få brug for, at få hjælp til at fjerne fugt i boligen, så får du med Drytech pengene tilbage, hvis ikke deres produkt leverer de forventede resultater i forhold til, at fjerne fugt i din bolig og forhindre at opstigende grundfugt fremadrettet yder skade på dit hus’ fundament og kælder. Dette gør de, fordi de tror så meget på deres produkt, og indtil videre har haft en overvældende succes med Drymat System. Se deres løsning på opstigende grundfugt i din bolig her.

Find Drytech på sociale medier, og læs mere om elektro-osmose-teknologien.

Er du interesseret i at vide mere omkring Drymat System, så kan du læse mere her. Du kan også få et bedre indblik i virksomheden på deres forskellige og aktive profiler på sociale medier. På Drytechs Facebook-side kan du løbende læse nyheder og opdateringer fra virksomheden, og du kan få et indblik i, hvordan de arbejder på konkrete opgaver forbundet med opstigende grundfugt i danske boliger. Du kan blandt andet se denne video på YouTube, som giver dig et indblik i, hvordan installationen ser ud, når du bestiller et Drymat System hos Drytech. Hvis du ønsker, at vide mere omkring teknologien bag elektro-osmose, så kan du læse en artikel om Drytech og elektro-osmose her eller se en video fra Drytech her. Du kan også få et bedre indblik i virksomheden, på deres LinkedIn-profil.