Omfangsdræn og højvandslukker sikrer huset

Med de løbende klimaændringer oplever vi flere og flere oversvømmelser herhjemme. Specielt er mange ældre huse udsat, da de ofte ikke har haft en godt omfangsdræn fra konstruktionen af.

Et velrenommeret autoriseret kloakfirma tilbyder heldigvis at hjælpe med et omfangsdræn. Omfangsdræn udføres oftest omkring bygningsværker, hvor de hjælper til at holde fugten væk fra fundamentet. Oftest bliver omfangsdræn etableret for at holde ovenfra kommende vand væk fra huset, der også går under betegnelsen overfladevand. Hvor omfangsdrænet er specielt velegnet til at skabe en tør kælder på længere sigt, så kan drænet ikke hjælpe til, at holde nedenfra kommende vand væk.

I de områder, hvor der er risiko for, at der kan komme et enormt pres på kloakkerne, er der risiko for, at vandet kan løbe tilbage fra kloakken og ind i huset. Det er her en højvandslukke kommer ind i billedet. Uden en højvandslukke kan man risikere at skulle igennem et kæmpe oprydningsarbejde, og man risikere hertil, at alt inventar kan blive her ødelagt af kloakvandet.

En højvandslukke kan forhindre, at vandet løber tilbage fra kloakken og hermed ind i huset. De forskellige højvandslukker kommer i mange forskellige udformninger og modeller, men man skelner ofte mellem manuelle og automatiske.

Ønsker man at læse mere om, hvordan man kan sikre sig mod oversvømmelser i kælderen, eller generelt gerne vil opnå en tørrer kælder, så kan man finde meget information inde på kloakselskabets hjemmeside, hvor der også er kontaktoplysninger.