Laserbehandling af åreknuder – åreknuder behandling

Åreknuder på benene

Åreknuder er snoede, synlige og udvidede vener på benene og kan for mange være en stor gene. Åreknuder kan rent kosmetisk være et problem for mange, og derfor er en effektiv behandling af åreknuder vigtigt for patienter der generes af disse. Overordnet set findes der to typer af åreknuder. Åreknuder kan betegnes som en sygdom i sig selv og betegnes i denne sammenhæng som åreknudesygdom. Omvendt kan åreknuder også være symptomer af blodpropper i det venesystemet, eller sjældne medfødte sygdomme. Uanset grunden til dine åreknuder, findes der behandlingsmetoder der kan afhjælpe problemet.

Åreknuder behandling

Åreknuder behandling kan foregå ved at der foretages en operation i lysken. Her er formålet at lukke nogle af de store vener der er skyld i at åreknuderne opstår. Resultatet af dette indgreb vil vise sig i at trykket i benet aftager, udviklingen af nye åreknuder nedsættes samtidig med at de allerede tilstedeværende åreknuder mindskes eller helt forsvinder. Dette kan i mange sammenhæng være en effektiv åreknuder behandling. Er du ikke interesseret i denne form for indgreb, så findes der mindre komplicerede og invasive indgreb når du skal modtage åreknuder behandling. En af de nyeste behandlings metoder er laserbehandling af åreknuder.

Laserbehandling åreknuder

En ny behandlingsmetode er laserbehandling af åreknuder. Denne behandlingsform er mindre omfattende, og foregår ved at der indføres laserfibre i den defekte vene. Laserbehandling af åreknuder er mindre ubehagelig for patienten og der er ikke nogle større medførende gener, og du vil i de fleste tilfælde kunne genoptage arbejdet dagen efter.  Der kan – lige efter laserbehandling af åreknuder – forekomme nedsat funktion af benet. Derfor anbefales det at personer der modtager åreknuder behandling bliver kørt hjem af pårørende, taxi eller lignende. Ligeledes vil du modtage smertestillende medicin, som det forventes at du tager i de efterfølgende 3 døgn af laserbehandlingen af åreknuder. Yderligere vil du efter laserbehandling af åreknuder blive indkaldt til en efterfølgende konsultation, hvor personalet vil kontrollere resultatet af indgrebet. Dette vil typisk ske 2-3 måneder efter din behandling.

Hvem foretager laserbehandling åreknuder og åreknuder behandling

Du kan få foretaget laserbehandling af åreknuder og generel åreknuder behandling hos speciallæger i kirurgi.  Er du generet af åreknuder kan du derfor tage kontakt til en kirurg, hvor du kan modtage rådgivning og vejledning i forhold til, hvilken behandlingsmetode der vil være optimal for din situation. Denne specialelæge i kirurgi tilbyder flere forskellige behandlingsmetoder i forbindelse med åreknuder, og kan rådgive dig i laserbehandling af åreknuder og åreknuder behandling generelt. Klinikken har konsultationer mandag til fredag, og kan kontaktes per telefon fra mandag til fredag i tidsrummet mellem 8-12 og 13-16.