JNMEAT – en stolt dansk produktionsvirksomhed

JNMEAT er en dansk virksomhed, som arbejder med produktion og salg af kvalitetskød. Produktsortimentet spænder bredt og rummer produkter inden for okse- og kalvekød, kylling, svinekød og fjerkræ.

JNMEAT blev grundlagt i 1980 af John Nielsen, der med en brændende interesse for slagterfaget, stiftede virksomheden John Nielsen Kød En Gros, der snart skulle vise sig at udvikle sig og vækste kraftigt. JNMEAT lå dengang i Sørbymagle, men da pladsen blev for trang, skiftede virksomheden base til Elmedalsvej i Slagelse.

JNMEAT har den dag i dag opkøbt egen opskæringsvirksomhed, hvor de beskæftiger deres ansatte med modning og opskæring af kalve- og oksekød. Kødet, som bliver opskåret og modnet på virksomhedens faciliteter, bliver opkøbt fra udvalgte steder rundt om i Europa af JNMEAT.

 

JNMEAT hæver standarden med ny okskødsserie fra Freygaard

Et af de steder hvor JNMEAT udvælger deres kalve- og oksekød, er Finland, hvor kvægene er født, opvokset og slagtet. Herefter transporteres slagtekroppene til Danmark, hvor de opskæres hos JNMEAT.

Finland er kendt i hele Europa, som det land hvor landbruget er så tæt på 100% naturligt, som det overhovedet kan blive.

Jorden dyrkes ikke nær så intensivt, som det er tilfældet i Danmark, og der ligges stor vægt på dyrevelfærden. Dette betyder, at kvægene græsser i naturskønne omgivelser uden at blive stresset. Hvis kvæget er stresset, specielt op mod slagtningsprocessen, stiger PH værdien i kødet, hvilket påvirker smagen af kødet negativt.  Desuden er Finland et af de eneste lande i kontinentet, der har nultolerence over for salmonella.

De produkter, som JNMEAT fremstiller af kalvekødet fra Finland, har virksomheden valgt at kalde for Freygaard serien. Denne serie af kvalitetskød hæver standarden for økologiske produkter og sætter fokus på høj spisekvalitet. En af parametrene, der er afgørende for spisekvaliteten, er mørheden. Her har kvægets alder ved slagtning en del at skulle have sagt. Jo ældre kvæget er, jo mere bindevæv vil der være at finde i kvægets muskler. Bindevævet har en negativ indvirkning på mørheden, og JNMEAT udvælger derfor kvægene i en ung alder.

Kunsten for JNMEAT består derfor i at producere kalve- og oksekød, der både har smag og mørhed.

Ingen svage led hos JNMEAT

JNMEAT ved, at kæden ikke er stærkere end det svageste led, og derfor forsøger virksomheden at give alle led i virksomhedens værdikæde den fornødne opmærksomhed, der skal sikre, at de kan opretholde de høje standarder, som de har i dag.

JNMEAT har i den forbindelse anerkendt, at virksomhedens kernekompetencer ligger inden for særligt produktion og salg at kvalitetskød i alle afskygninger. Derfor er fx rengøringen af virksomhedens produktionsfaciliteter blevet outsourcet til et professionelt rengøringsselskab. Rengøringen finder sted på daglig basis, og der udtages jævnligt bakteriogiske prøver, som analyseres af eksterne konsulenter.

Det skarpe fokus på rengøringen har resulteret i, at virksomheden har modtaget Fødevarestyrelsens Elite-smiley. En Elite-smiley tildeles udelukkende virksomheder, der ikke har haft anmærkninger på deres kontrolrapporter de seneste fire gange og i de seneste 12 måneder.

En grøn Elite-smiley er derfor ikke et resultat af et enkelt besøg fra Fødevarestyrelsen. Det er et ikon, der viser at JNMEAT, er blandt landets absolut bedste til at følge de grundregler og anvisninger som Miljø- og Fødevareministeriet har fastlagt, og det er der god grund til at være stolt af.

Anderkendt forretningsmodel

JNMEAT blev, som tidligere nævnt, stiftet i 1980 og har vækstet fra at være en lille enkeltmandsvirksomhed til at være en stor anderkendt anpartsvirksomhed.

JNMEAT International har kunder i hele Danmark og distribuerer selv størstedelen af deres produkter til kunderne med dag til dag service. Desuden arbejder virksomheden sammen med eksterne vognmænd, der er klar til at træde til i travle perioder. Dermed har JNMEAT altid en kølebil klar til udbringning af varer i hastesituationer.

Udover at have sat sig solidt på det danske marked, har JNMEAT også taget det svære skridt og brudt landegrænserne. I dag har virksomheden nemlig kunder i både Syd- og Nordeuropa.