Indisk mad i København – Hvad er mulighederne?

Mulighederne for indisk mad i København er blevet større og større med tiden. Som verden er blevet mere globaliseret, så har flere køkkener fået sit indtog i det danske kulinariske madbillede. Alverdens køkkener er opstået på de københavnske gader – bl.a. thai, tyrkisk og italiensk. Indisk mad i København er ikke en undtagelse.  Her er det især retter som butter chicken, naan brød og diverse andre karry retter som er blevet populære. Mulighederne er mange, men der kan være forskel på typen og kvaliteten af indisk mad i København.

Indisk mad i København kan typisk blive delt på i to kategorier; sydindisk og nordindisk. Indien er et stort land og derfor er deres køkken også meget varieret, afhængigt af hvilket område maden stammer fra. Det nordlige køkken er typisk baseret på diverse karry retter og forskellige typer brød(ex. Naan og chapati). Det sydlige køkken er mere baseret på risretter, linser og gryderetter. Fælles for dem alle er at der bliver brugt mange krydderier – i hvert fald flere end man er vant til at anvende i det danske køkken.

Da der er rigtig mange indere som er vegetarer, så bliver dette selvfølelig også reflekteret i deres køkken. Dermed ikke sagt, at man ikke kan finde gode kødretter. Så hvis man ikke spiser kød, så er indisk mad i København en rigtig god mulighed, da der vil forekomme flere vegetarretter end man normalvis vil finde i de danske restauranter.  Hvis man til gengæld spiser kød, så skal man ikke blive overrasket, hvis ikke man finder nogen retter med oksekød. Dette skyldes at koen ifølge den mest udbredte indiske religion er hellig – og forekommer derfor ikke i maden de laver.

Har man lyst til noget at drikke til maden, så er den yoghurt baserede drik lassi et godt tilvalg. Her er mango lassi den mest populære og giver en behagelig kølighed til den typisk stærke mad. Af samme grund forekommer yoghurt også ofte som en del af maden, da det giver en god afbalancering. Ofte vil man derfor få det der hedder raita med som tilbehør.

Et sted som laver autentisk indisk mad i København er Punjab, som er placeret i Valby. Her kan man komme forbi og få et lækkert måltid – og smage mange af de populære indiske retter. Man kan både spise på deres restaurant eller tage det med hjem som take-away. Har man ikke prøvet indisk mad i København før, så er det helt sikker et godt sted at få det prøvet af.