Hvem er Lind og Risør?

Lind og RisørDet kan måske virke uoverskueligt at skabe et overblik over, hvem der sidder bag Lind og Risør, når virksomheden har den størrelse, den har. Der vil derfor i denne tekst fokuseres på historien om Lind og Risør og dennes vision/mission.

Lind og Risør – Historie

I dag er Lind og Risør A/S et familieejet fullservice arkitekt- og byggefirma at finde i Taastrup. Lind og Risør specialisere sig i husbyggeri, nybyg, familiehuse og rækkehuse.

Virksomheden blev stiftet i 1980 af arkitekterne Torben Lind og Steen Risør, der delte en vision om at ændre på den udvikling, enfamiliehuset havde gennemgået i 60- og 70’ernes byggetid. Denne vision udsprang fra Lind og Risør i en utilfredshed ved, hvordan enfamiliehuset ofte var dårlig kvalitet, upraktisk indrettet og ofte ikke opfyldte de krav bygherren ville opstille.

Lind og Risør så dog potentiellet i den voksende industri for typehus byggeri, nemlig den veludviklede og rationelle bygningsmetode der lå til grunde for disse slags bygninger, da denne gjorde produktionen både billigere og mere hurtigere. Så med en mission om at ændre landskabet og en vision for hvordan, specialiserede Lind og Risør sig i enfamiliehuse. De tog det bedste fra typehusbyggeriet og kombinerede det med deres evner inden for arkitektur. Resultatet blev, at Lind og Risør huse er huse i høj kvalitet, der er individuelt udformede og har en både overkommelig og fornuftig pris.

Lind og Risør gik desuden tilbage til at holde størstedelen af processen i byggeriet på byggepladsen.
Alle disse tiltag, krydret med en effektiv tilrettelægning, betød at Lind og Risør kunne holde deres omkostninger nede og sælge løsninger til folk, der normalt ikke ville have haft det økonomiske råderum ellers.

Kvalitet og innovation.

Lind og Risør’s vision var bygget på et fundament, der havde sine grundsøjler cementeret i kvalitet og nytænkning. Kvalitet var derfor altid et fokuspunkt hos Lind og Risør. Ikke tilfredse med den tidligere kvalitet af typehuse var Lind og Risør urokkelige, på den kvalitet de forlangte af deres leverandører. En filosofi der stadigvæk løber igennem hele virksomheden den dag i dag.

I slutningen af 80’erne var Lind og Risør desuden også involveret i opførselen af en lang linje række- og klyngehuse bygget i den samme kvalitet, der satte Lind og Risør på kortet, og overlevede dem igennem en af de værste byggekriser Danmark havde set. Innovation var ligeledes også med til at gøre Lind og Risør til en af de største i branchen. Pagodehuset, Dioginalhus og Funkishus er blandt nogle af de designs, Lind og Risør introducerede til branchen.

Lind og Risør i dag.

I dag består Lind og Risør af 200 medarbejdere, hvor 150 er fastansatte håndværkere med mange års erfaring og forståelse for Lind og Risør krav til kvalitet og service.

Den samme forståelse er der fra de nøje udvalgte underleverandører, der lever op til de høje krav om kvalitet. Lind og Risør har en lang række dygtige arkitekter, der altid er klar til at bistå med udformningen af lige præcis din drømmebolig. Der bygges overalt på Sjælland, Møn og Lolland Falster.

Du er altid velkommen til at kontakte Lind og Risør og høre om dine muligheder.