Er din kælder tør eller fugtig?

Har du netop været ude og købe hus? Glæder hele familien sig til at flytte ind? Har I længe ventet på dette, da I ønsker mere plads? Er det første gang I bor i et hus? Så er det bare med at læse med. Der er nemlig ting, som er brugbare at kende til – især når det handler om kældre!

Er din kælder tør eller fugtig?

De fleste nye husejere kan glemme hvor vigtigt det er at have en tør kælder. Når man har boet i lejlighed i mange år, kan man ofte glemme at man overhovedet har en kælder. Man stiller dog ofte en masse ting, som man ikke har brug for oppe i boligen. Det vil dog ofte være ting, som er mindeværdige. Man ønsker derfor ikke at smide det ud, men gemmer det derfor nede i kælderen, så det ikke står og fylder eller samler støv. Men hvis man glemmer at have en tør kælder vil tingene gå i stykker. Mange kældre er nemlig fugtige, som har en logisk forklaring. En kælder får nemlig ikke meget sollys ind og der vil derfor altid være mørkt. Mørke og kulde er to ting som gør en kælder fugtig. Derudover er den længere nede i jorden, som gør det endnu mere fugtigt. Man skal derfor sørge for at gøre kælderen så ryddelig som mulig og ikke stille for mange ting op ad kældervæggene. For hvis man først gør dette, vil man hurtigt opdage at alle tingene skal smides ud med det samme. De er nemlig ikke brugbare når fugten først har taget fat.

En fugtig kælder kan ligeledes udvikle sig til problemer med svamp. Det er svært at skille sig af med svamp, da det trænger ind i alt. Man kan derfor risikere en stor ombygning af kælderen, hvis dette sker. Det koster både mange penge og er tidskrævende. Man skal derfor hellere gøre kælderen ryddelig med det samme, så der kan komme luft imellem tingene.
Man kan dertil også købe en affugter. Det hjælper nemlig meget på problemet, da den suger al fugt til sig. Man skal dog huske, at man ikke selv må være i rummet, når den er tændt. Det er nemlig ikke sundt for os mennesker. Med denne vil du ikke opleve nogen former for problemer og det er derfor en god investering, hvis du ønsker en tør kælder!