Vil du have en tandblegning, så få den hos tandlægen

Hvide, skinnende tænder er populære. Selvom skønhedsidealet hele tiden ændrer sig, er hvide tænder noget af det, der altid er in. Derfor er det ikke underligt, at det er populært hos både mænd og kvinder at få en tandblegning. Med en tandblegning kan man nemlig fjerne de misfarvninger, der får tænderne til at virke mindre hvide og glatte. Helt tilbage i egypternes tid har man forsøgt at lave en tandblegning ved hjælp af urin. I dag er man blevet klogere, og man kan ved hjælp af kemikalier lave en tandblegning, der er så skånsom mod tænderne som muligt. Du kan altså få en tandblegning, der ikke ødelægger dine tænder, hvis du vælger at gå til tandlægen. Hos tandlægen har de nemlig det rigtige udstyr og den påkrævede erfaring til at kunne tilbyde dig en effektiv tandblegning, der samtidig skåner dine tænder så meget som muligt.

Mad og drikke farver vores tænder

Det er ikke underligt, at vores tænder bliver misfarvede over tid. I modsætning til hvad mange tror, er tandens naturlige farve ikke hvid som den, man får efter en tandblegning. Faktisk er den oprindelige farve mere gullig, end de fleste tror. Dog bliver vores tænder ofte yderligere misfarvet af den mad og drikke, vi indtager. Især farvet mad og drikke som karry, rødvin og kaffe er de helt store syndere, når det kommer til vores tænder. Kun med en kemisk tandblegning kan man gå ind og helt fjerne disse misfarvninger, da det kræver, at man slår de farvede molekyler i tanden i stykker. Hvis mad, drikke eller tobak har farvet dine tænder mere gullige, end du ønsker dig, er en tandblegning ofte den oplagte løsning.

Dette kan du selv gøre

Mange ønsker selv at tage handling, når det kommer til at skabe hvidere tænder. Ved hjælp af tandbørste og tandtråd kan man holde sine tænder så rene som muligt, hvilket minimerer forekomsten af misfarvninger. Dog vil man ikke selv kunne skabe det samme resultat, som man kan med en tandblegning. Samtidig frarådes det stærkt, at man selv forsøger at lave en tandblegning. I dag er der mange råd på nettet, der fortæller, hvordan man kan børste tænder i bagepulver, kokosolie eller kul for at få synligt hvidere tænder. Dog kan man ende med at gøre mere skade end gavn på tænderne – og det er sjældent, man får et ordentligt resultat. Hvis man vil have skinnende hvide tænder, som kun en tandblegning kan give, anbefales det altså, at man går til tandlægen og får en tandblegning der.

Tandblegning bør ikke købes på nettet

Mange føler, at det er for dyrt at få en tandblegning hos tandlægen. Dog er det ofte penge, der er værd at betale. På netter er der rig mulighed for at købe en billig tandblegning, som man kan lave selv. Oftest er det dog sådan, at man langt fra får det samme resultat, som man ville få med en tandblegning hos tandlægen. Hvis man er virkelig uheldig, kan man også komme til at lave permanent skade på tænderne. Da tænderne ikke kan reparere sig selv på samme måde, som det er tilfældet for andre kropsdele, skal man virkelig tænke sig om, inden man kaster sig ud i en tandblegning selv. Ved at gå til tandlægen og få sin tandblegning skal man måske betale lidt ekstra, men samtidig kan man være sikker på, man får det bedste resultat med minimal skade. Derfor er det mange gange en god idé at gå til tandlægen i stedet for at købe en tandblegning på nettet.

En tandlæge ved, hvad han gør

Og hvorfor er det, at tandlægen er så meget bedre, når det kommer til en tandblegning? En tandlæge har mange års uddannelse i netop tænder, og derfor ved han bedre end nogen anden, hvordan en tandblegning kan påvirke tænderne og miljøet i munden. Samtidig vil en tandlæge også have adgang til helt andre produkter og teknikker, end det er tilfældet for os andre. Derfor kan en tandlæge tilbyde en tandblegning, der sikrer et godt resultat med mindre skade på dine tænder. Det giver også ekstra sikkerhed for dig at få din tandblegning hos tandlægen, da du så er sikker på at være i professionelle og erfarne hænder. Det er altså det værd at tænke over, inden man får sin tandblegning et andet sted eller derhjemme.

Tænk dig om, inden du tager beslutningen

Generelt bør man være forsigtig, når det kommer til en tandblegning. Som sagt er skade på tænderne permanent, og da det er skrappe kemikalier, man bruger, er det næppe nogen foryngelseskur. Man kan sammenligne en tandblegning lidt med det at farve hår. Derfor bør man tænke beslutningen grundigt igennem, inden man vælger at få en tandblegning. Men er man fast besluttet på, at det er det, man vil, er en tandlæge den rigtige at tage kontakt til.