Bjørn Erik Helgeland – en norsk forretningsmand med stor succes

Bjørn Erik Helgeland er en norsk erhvervsmand, der med sine erfaringer og stærke kompetencer har bidraget til virksomheders udvikling og vækst igennem de seneste år.

Bjørn Erik Helgeland er født d. 28 april 1973 og er opvokset i Svarstad i Norge, hvor han også bor i dag med hans kone og tre børn. Til dagligt er Bjørn Erik Helgeland COO & Founding partner i virksomheden ABAX, hvor han har været siden 2009. Bjørn Erik Helgelands ansvar ligger i at udvikle virksomheden i en retning, der har til mål at øge ABAX vækst.

ABAX

Virksomheden ABAX producerer og leverer elektroniske kørebøger. Kørebøger gør det muligt for virksomheder at logge bilkørsel i en elektronisk logbog, således at der skabes et nemmere overblik, og dermed undgår et skattesmæk, når året er omme. ABAX – med Bjørn Erik Helgeland i ledelsen – er nordens førende inden for branchen af elektroniske kørebøger.

Virksomheden har tilstedeværelse på hele seks markeder i Europa, herunder Danmark, Sverige, Finland, Holland, Storbritannien samt Norge, hvor virksomhedens hovedkontor også er placeret i byen Larvik. ABAX består af over 315 medarbejdere fordelt på salg, kundepleje, markedsføring, support, administration, kvalitet og udvikling på de seks forskellige markeder.

ABAX startede tilbage i 2003 med at sælge telefoni, bredbånd og hjemmecomputere. Grundet en ny finanslov i Norge i 2006 blev virksomheden dog nødsaget til at finde en ny forretningsniche. ABAX indgik et samarbejde med it-virksomheden ETS, hvoraf ABAX skulle stå for salget af elektroniske kørebøger. I 2011 besluttede de to virksomheder sig for at fusionere, og det var her, at ABAX blev til den virksomhed, som den er i dag.

Bjørn Erik Helgelands interesser

Udover Bjørn Erik Helgelands store ansvar og hårde arbejde i ABAX er han også en del af virksomheden Bli Best A/S, hvor han er coach og speaker. Han har været i virksomheden siden 2007 og har planer om fortsat at coache og speake for virksomhedens interessenter. Derudover har Bjørn Erik Helgeland har en del sociale interesser. Blandt andet har han en stor politisk interesse, hvilket afspejles i, at han er medlem af det norske parti – Arbejderpartiet.

Ydermere har Bjørn Erik Helgeland en meget stor interesse for sport. Han er blandt andet Chairman og træner i den norske fodboldklub STAG Fotball.

Bjørn Erik Helgelands kompetencer

Bjørn Erik Helgelands har en del sproglige kompetencer, og han behersker både dansk, svensk, engelsk og norsk. Bl.a. på Bjørn Erik Helgeland’s LinkedIn profil får man et klart billede af, at han er en forretningsmand med et stort netværk og stærke kompetencer. Bjørn Erik Helgeland besidder kompetencer inden for ledelse, forhandling, business strategi, marketing strategi, Sales Management, public speaking, B2B, New Business Development samt en masse andre kompetencer. Bjørn Erik Helgelands forskellige kompetencer har bidraget kraftigt til ABAX’ udvikling og vækst igennem de senere år.

Bjørn Erik Helgeland er en succesful og kompetencerig forretningsmand, som kan tilføre virksomheder en hvis værdi, som ikke mange andre kan.