Ægget er med til at minde mig om de dejlige stunder i min barndom

Alle har en god historie fra deres barndom eller minder, der er bundet op på ting fra deres barndom, hvilket også er tilfældet med mig. Mange af mine bedste stunder med min bedstefar foregik hjemme i stuen, hvor vi tilbragte utrolig mange timer med at sidde i Ægget og læse historier og snakke.

Mine bedsteforældre havde en Ægget stol stående i deres stue, hvilket ellers ikke var så normalt. Det var en særlig stol, som jeg hurtigt fik et specielt forhold til. Selvom det jo er en dyr stol, så fik vi børn alligevel lov til at sidde i den og lege eller falde i søvn til de mange familiefester, men alligevel så er det stunderne med min bedstefar, som jeg husker bedst.

Ægget blev designet tilbage i 1958 af Arne Jacobsen, og hurtigt blev den en stor succes, hvilket den stadig er i dag. Hvordan Ægget fandt vej til mine bedsteforælders stue, huske jeg ikke, men den står der stadig i dag. Og hver gang jeg ser den, så frembringer den en masse dejlig minder fra min barndom.

Min bedstefar og jeg havde et helt særlig venskab, og jeg brugte mange timer med at besøge dem, da jeg var lille. Timerne blev brugt med på både historielæsning, leg og meget andet, men de bedste stunder var timerne min bedstefar og jeg tilbragte med at sidde i Ægget og læse historier og høre fortællinger fra dengang, hvor han selv var barn. Selv nu husker jeg stadig de mange forskellige historier, han kunne fortælle.

Forhåbentlig vil mine egne børn få nogle af de sammen minder, når de besøger deres oldeforældre, som jeg har fået. Ægget vil for mig altid stå som noget meget specielt, og hver gang jeg ser den, så vil jeg huske tilbage på min barndom.

Én kommentar


  1. Det er altid dejligt, når man har så mange gode minder fra sin barndom. Og hvem husker ikke den første gange man sad i Ægget! Selvom jeg ikke har de samme minder om præcis Ægget, så huske jeg stadig den første gang, at jeg sad i en. Det er en fantastisk stol, og dens design indbyder virkelig til nogle gode timer med historiefortælling.

Der er lukket for at kunne kommentere.