Årsagen til og behandling af åreknuder

Hører du til de 15-30% af befolkningen, som er blevet ramt af åreknuder,  kan det være, at du vil være interesseret i at kende årsagen til åreknuder samt øge din viden omkring, hvordan de behandles. Disse spørgsmål kan du finde svar på i dette blogindlæg.

Der kan være flere forskellige årsager til, hvorfor åreknuder opstår, men en af de vigtigste årsager til åreknuder skyldes desværre genetik. Åreknuder rammer oftere kvinder end mænd, men hvis ens forældre har symptomer på åreknuder, kan det også meget vel være noget, som man selv vil få tættere ind på livet i fremtiden.

Tiden er nemlig en anden vigtig årsag til at åreknuder opstår, for jo ældre man bliver, desto større tendens vil man også have til at få symptomer på åreknuder. Dette kan virke lidt deprimerende, da vi med nutidens teknologi, hverken lovligt kan ændre i DNA eller sænke tidens gang for at undgå åreknuder.

Stadig håb for folk med symptomer på åreknuder

Dog er alt håb ikke ude, hvis man enten allerede har symptomer på åreknuder eller frygter at få symptomer i fremtiden, for der er nemlig andre årsager til åreknuder, som man selv har indflydelse på.

Af disse åreknude årsager som man selv kan øve indflydelse på er blandt andet ens vægt, blodtryk, tøjvalg, medicinindtag samt øvrige livsstil. Mange af disse årsager til åreknuder kan være relateret til hinanden og for eksempel vil ens blodtryk automatisk stige, hvis man har tendens til overvægt, men derfor kan man også slå to fluer med et smæk ved at opretholde en sund livsstil uden unødigt indtag af kalorier samt rigeligt med motion, der kan hjælpe på blodcirkulationen og eventuel åreforkalkning.

I forlængelse af dette kan det også være en god ide at undgå for stillesiddende arbejde, da man på denne måde ikke aktiverer musklerne og derved blodomløbet, og dette kan forårsage, at blodet har større tendens til at samle sig sammen og give symptomer på åreknuder

Find den bedste behandling af åreknuder

Hvis du ikke har imødekommet ovenstående årsager til åreknuder og allerede nu oplever de første åreknude symptomer er alt håb dog ikke ude, da der også findes effektiv behandling af åreknuder. Der findes både støttestrømper, som kan mindske de værste symptomer, men der findes også operation af åreknuder samt laserbehandling af åreknuder. Sidstnævnte behandling af åreknuder er den mest anvendte, da den har nogle klare fordele i forhold til operationen. Laserbehandling er sandsynligvis den bedste behandling af åreknuder, da man ikke vil have ar efter en operation, men generelt bør man altid foretrække ikke-invasiv kirurgi, hvis det er muligt. Samtidig er der ikke forskel i holdbarheden af eksempelvis en laserbehandling og en operation, men restitutionsperioden efter en laserbehandling er meget kortere, og man vil som regel kunne genoptage normalt arbejde allerede dagen efter sin behandling for åreknuder.

Dog er der tilfælde, hvor åreknuder kan være så omfattende, at der skal en decideret operation til for at komme af med dem. Om man kan nøjes med en laserbehandling, om man skal ud i en operation eller om man blot kan mindske symptomer på åreknuder med støttestrømper, skal der ofte en specialist til at bedømme. Derfor er det altid en god ide at tage kontakt til en enten gennem sin egen læge eller selv finde en specialist på området.

Hvis du ønsker en gratis forundersøgelse af dine åreknuder, kan du kontakte Kirurgen.dk, der er både kirurg og specialist i laserbehandling af åreknuder for at få en vurdering af omfanget og et bud på den optimale løsning for dig.

Gem